top of page

KÄNSLOVISIONÄR 2022

Priset för Årets Känslovisionär 2022 gick till Gustavo Nazaar. Gustavo Nazar är barnrättsstrateg och utvecklingssamordnare för Normer och värden på Pedagogisk Inspiration Malmö, och har även varit samordnare för grundskolefotboll mot rasismer.

 

En oberoende jury utsåg vinnaren med motiveringen:

En demokratins väktare som med ett genuint engagemang under decennier inspirerat, stöttat och lyssnat in flera generationer barn och unga. En brobyggare mellan förvaltning, skola, idrott, kultur och – inte minst mellan människor med vitt skilda erfarenheter och drömmar.

_DSC9525.jpg

KÄNSLOVISIONÄR 2021

Priset för Årets Känslovisionär 2021 gick till författaren och föreläsaren Charlotta Lagerberg Thunes.

 

Juryns Motivering lyder:

Genom föreläsningar och författarskap har Årets känslovisionär 2021 satt ljus och ökat förståelsen för känslor samt vågat beröra svåra ämnen som högkänslighet och skam. Med stort engagemang och mycket kreativitet har hon gett såväl vuxna som barn större acceptans för känslornas betydelse.

Årets Känslovisionär, Charlotta Lagerberg Thunes -.jpg

Bild från galakvällen 23 november 2021 i Malmö. Charlotta Lagerberg Thunes tar emot priset som Årets Känslovisionär och initiativtagare Hannah Harvigsson och konferencier Anna-Lena Brundin står bredvid.

AnnaSjölin.jpg

Förutom ära och blommor mottog Charlotta Lagberg Thunes en målning av konstnären Anna Sjölin som skapades live på scenen under galakvällen.

KÄNSLOVISIONÄR 2020

Priset för Årets Känslovisionär 2020 gick till MiND.

 

Juryns Motivering lyder:

Under ett år där ofrivillig ensamhet har drabbat fler än någonsin har den nominerade hittat nya vägar att nå de mest utsatta, varje dag, dygnet runt! Ett samtal i taget har de fortsatt flytta gränser för vem som kan och får hjälpa i en svår situation. Med hjälp av frivilliga medmänniskor skapar de tid och rum för de allra svåraste känslorna. 

Mind_fotograf_BodilJohansson.jpg

Bild från prisutdelningen i Malmö. FV Hannah Harvigsson, Cecilia Jansson och Helén Thorén. Fotograf Bodil Johansson.

Enfamiljavkanslor_MaritnSeverinson_72.jp

Förutom ära och blommor mottog MIND en målning av konstnären Martin Severinson som skapades live på scenen under galakvällen.

bottom of page