VAD ÄR EN KÄNSLOGALA?

En kväll där artister och konstnärer sätter ljus på känslornas betydelse och tar plats på scen. Vi lyfter berättelser från det verkliga livet och visar det mänskliga med känslor och hur bra det kan bli när känslor får ta plats. För andra året i rad äger Känslogalan rum i Malmö - staden med rätt själ och hjärta för denna typ av evenemang.

ABF Malmö har med hjälp av Arvsfonden under tre år drivit kulturprojektet Säg det - Sen gör det  vars syfte har varit att vidga känsloutrymmet i samhället. Ur projektet föddes idén med en Känslogala. 

"Vi vill hylla personer, organisationer och initiativ som sätter ljus på känslorna. Ambitionen är att öka kunskapen, skapa en öppenhet och ändra attityder kring känsloliv och psykisk ohälsa, såväl i privatlivet som på arbetsplatsen. Ingen äger ensam lösningen, men alla har en del av ansvaret."  säger initiativtagare Hannah Harvigsson.

 Vi välkomnar samarbetspartners som vill vara med och skapa Känslogalan 2021. Känslogalan är en kraftfull manifestation som skapar uppmärksamhet, en ögonöppnare och ett steg mot förändring. Vill du eller din organisation vara en del av detta arbete tveka inte att kontakta oss via mejl!

 

 

 

 

 

Följ oss gärna på sociala medier, dela våra inlägg och använd hashtaggen #Känslogalan2021 

VÅR EMINENTA JURY

2020 års jury bestod av poeter, folkbildare, forskare, och kuratorer.

Under perioden 24/9-24/10 allmänheten nominera sin kandidat här på hemsidan. Bland de nominerade utsåg denna jury sedan vinnaren av hederspriset "Årets Känslovisionär".

bokeh-2097350_edited.jpg
Simon Kyaga-7.jpg

SIMON KYAGA

är överläkaren i psykiatri som forskat på kreativitet.

Han gjorde sig känd genom sitt TEDx-talk som handlade om relationen mellan galenskap och genialitet. Som sommarpratare i P1 pratade han om sin forskning, där han tillsammans med kollegor undersökte sambandet mellan psykisk ohälsa och kreativa yrken.

bokeh-2097350_edited.jpg
IMG_20200523_120702.jpg

MOMO MÖRK SHINGAI

är musiker, konstnär och poet som vågar lyssna på det sköra.

Hen är en av rösterna vi hört från Känsloklubben och i radioreportaget Känslolägret. Just nu studerar hen grafisk design på Fridhems folkhögskola.

bokeh-2097350_edited.jpg

OLOF SAMUELSSON

arbetar som kurator på Student-hälsan på Malmö universitet.

Med starkt engagemang värnar han om studenternas känsla av sammanhang. Utöver det har han också skapat skivan "Helt Hopplös" och är en eldsjäl i det lokala kulturlivet i Skåne.

bokeh-2097350_edited.jpg
IMG_0006.jpg

EVA HARTMAN

är verksamhetsutvecklare inom ABF.

Hon arbetar med folkbildning kring frågor som rör funktionsrätt och integration Hon tror på kraften i goda exempel och vill synliggöra exempel på samhällsförbättrande initiativ som kan inspirera andra.

bokeh-2097350_edited.jpg
_DSC5872-Edit.jpg

MARCO VEGA

arbetar som sexualupplysare, utbildare och föreläsare.

Han har fokuserat på frågor som rör killar, killnormer, män och maskuliniteter.

Marco arbetar även ideellt med dessa frågor genom sitt styrelseuppdrag i lokalföreningen MÄN Malmö/Lund.

bokeh-2097350_edited.jpg

ULRIKA BEJERHOLM

är professor vid Lunds universitet.

Inom området psykiatrisk hälso- och sjukvårdsforskning som studerar hon hur man kan stärka människors psykiska hälsa. Idag drabbas alla någon gång i livet av psykisk ohälsa, direkt eller indirekt. Därför tycker hon att det är viktigt att vi utvecklar olika vård- och stödinsatser för olika situationer, miljöer och målgrupper.